Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- مقام هاي آمريکايي و تحليلگران، برکناري تيلرسون را به معناي پايان برجام مي دانند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري آريا، بن رودز مشاور امنيت ملي دولت باراک اوباما رئيس جمهور پيشين آمريکا در پيامي در صفحه توييتر خود در واکنش به برکناري رکس تيلرسون وزير امور خارجه آمريکا نوشت ترامپ با معرفي پمپئو براي تصدي سمت وزارت امور خارجه آمريکا درصدد کنار گذاشتن توافق هسته اي ايران است ؛ توافقي که بهتر از هر توافقي است که وي احتمالا اميدوار است با کره شمالي به آن دست يابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در همين حال «کري کاواناگ»، سفير پيشين آمريکا در کشور‌هاي مختلف اروپاي شرقي اعلام کرد جايگزيني تيلرسون با رئيس سيا نشان دهنده خروج حتمي آمريکا از برجام است.
«کري کاواناگ»، سفير پيشين آمريکا در کشور‌هاي مختلف اروپاي شرقي و رئيس دپارتمان ديپلماسي دانشگاه کنتاکي، در گفتگو با روزنامه ايتاليايي «ايل مساجرو» در پاسخ به اين پرسش که چرا تيلرسون از کار برکنار شد، گفت: همه در انتظار برکناري او بودند، اما هيچکس فکر نمي کرد ترامپ به اين سرعت اين کار را انجام دهد و آن هم در آستانه ديدار مهم او با کيم جونگ اون. ترامپ نمي توانست زمان بدتري را انتخاب کند. تيلرسون از مدافعان برجام بود و مايک پمپئو از مخالفان سرسخت آن است. به نظر مي‌رسد که با اين حساب، خروج امريکا از توافق هسته‌اي ديگر غيرقابل اجتناب باشد. اما بايد پرسيد امريکا چطور مي‌تواند در فکر امضاي توافق خلع سلاح با کره شمالي باشد در حاليکه به تنها توافق هسته‌اي ديگر موجود در جهان پشت پا مي‌زند؟
وي افزود: ترامپ از اظهارات تيلرسون در ماجراي مسموميت جاسوس سابق روسيه در انگليس برآشفته شده بود چرا که آنچه تيلرسون گفت در واقع مي‌بايست از سوي ترامپ بيان مي‌شد که تا کنون سکوت کرده است. وزير امور خارجه آمريکا در طول ماه‌هاي خدمتش به دفعات از خود استقلال عمل نشان داد و مواضعي متفاوت از ترامپ در قبال موضوعات جهاني اتخاذ کرد. هر چند اين يک امر طبيعي است، اما از نظر ترامپ داشتن عقيده‌اي متفاوت از وي به معناي توهين به شخص اوست.
کاواناگ در پاسخ به اين پرسش که آيا امريکا و کره شمالي در مورد مسائل هسته‌اي با يکديگر گفتگو خواهندکرد گفت: واقعأ نمي‌دانم درباره چه مسئله‌اي گفتگو خواهند کرد. ترامپ درباره وضعيت کره شمالي و شمال شرقي آسيا اطلاعي ندارد. ملاقات بين دو طرف قرار بود پس از مهيا کردن زمينه از سوي کارشناسان و حل برخي مشکلات، انجام شود.
وي افزود: معمولأ رسم اين است که در مراحل اول، ديدار‌ها در سطح کارشناسان صورت مي‌گيرد تا به تدريج و پس از برداشته شدن موانع، نوبت مقامات بالاتر و روساي جمهور برسد. در وزارت امور خارجه امريکا تقريبأ ديگر کارشناس کره نداريم. وقتي شما ملاقات را از همان ابتدا در سطح روساي جمهور ترتيب مي‌دهيد، اگر مذاکرات با شکست روبرو شود، هيچگونه راه برگشتي وجود ندارد و نمي‌توان دستگاه ديپلماسي را براي ترميم خسارات، وارد عمل کرد. دونالد ترامپ سياست خارجي امريکا را در قالب آن از جنگ جهاني دوم تا کنون، رها کرده است و دشمنان را به دوستان ترجيح مي‌دهد.

اختلاف نظر تيلرسون با ترامپ درباره برجام
نماينده‌ي دموکرات مريلند در مجلس سناي آمريکا با اشاره به اختلاف نظر دونالد ترامپ، رئيس جمهور اين کشور و رکس تيلرسون، وزير برکنار شده‌ي امور خارجه بر سر توافق هسته‌اي ايران گفت: واشنگتن نبايد طرفي باشد که برجام را نقض مي‌کند.  
به گزارش شبکه تلويزيوني سي ان ان،  سناتور بن کاردين همچنين با اشاره به برکناري نابهنگام وزير امور خارجه‌ي اين کشور گفت: هيچ يک از نمايندگان در کميته‌ي روابط خارجي مجلس سنا از چنين تصميمي آگاهي نداشت و برکناري رکس تيلرسون همه را شگفت زده کرد.  
سناتور بن کاردين به برکناري توئيتري تيلرسون هم اشاره کرد و گفت: «اين روند نگران کننده است زيرا به نظر مي‌رسد رئيس جمهور (دونالد ترامپ) هيچ نظر مخالفي را بر نمي‌تابد و هر کس را که با او اختلاف نظر داشته باشد برکنار مي‌کند. او نمي‌خواهد صداي مستقلي را بشنود و سخنان اعتراضي وزارت امور خارجه برايش تحمل کردني نيست.» سناتور کاردين افزود: «اين روند بسيار نگران کننده است. ما بحران کره شمالي و گفتگو‌هاي مربوطه را پيش رو داريم. توافق هسته‌اي ايران هم هست و اکنون وزير امور خارجه‌اي که ديدگاه هايش را و پيشنهادهايش را بر اساس نظر کارشناسان ارائه مي‌کند از کار برکنار مي‌شود چرا، چون با رئيس جمهور اختلاف نظر دارد.»
وي به اختلاف نظر ترامپ و تيلرسون بر سر توافق هسته‌اي ايران هم اشاره کرد و در پاسخ به اين پرسش که آيا ترامپ هم اکنون از توافق خارج خواهد شد گفت: «اميدواريم چنين اتفاقي نيافتد. آمريکا نبايد طرفي باشد که توافق را نقض مي‌کند. هم اکنون گفتگو‌هايي بين آمريکا و اروپا در جريان است، کنگره در اين گفتگو‌ها مشارکت دارد تا اطمينان حاصل و به روشني تاکيد شود ايران هرگز نمي‌تواند سلاح هسته‌اي داشته باشد. بايد با هم پيمانان همکاري کنيم و پايبندي ايران را به اين توافق داشته باشيم تا نتواند به کشوري مسلح به سلاح هسته‌اي تبديل شود. آمريکا نبايد کشوري باشد که اين توافق را نقض مي‌کند.»

تصميم ترامپ؛ خروج از برجام
ترامپ با برکناري تيلرسون، تصميم خود را براي خروج از برجام اعلام کرد.
تصميم ترامپ براي برکناري رکس تيلرسون از وزارت امور خارجه آمريکا بازتاب گسترده اي در رسانه هاي جمعي ايتاليا به ويژه مطبوعات اين کشور داشت.
لارپوبليکا، ايل مساجرو، کوريره دلاسرا و ايل سوله ونتي کواترو اوره، از جمله روزنامه هاي پرشمارگان ايتاليا بودند که اين برکناري را بازتاب دادند. اين نشريات ايتاليايي با مضامين مشابه مي نويسند که دونالد ترامپ روز گذشته در يک پيام توييتري، از برکناري وزير امور خارجه امريکا خبر داد و نوشت "مايک پمپئو، مدير سيا، وزير امور خارجه جديد ماست و کارهاي فوق‌العاده خواهد کرد. وي چند ساعت بعد ترامپ در کاخ سفيد به خبرنگاران گفت: "ما با تيلرسون اختلاف‌ نظرهايي داشتيم. براي مثال، به توافق اتمي با ايران نگاه کنيد که از نظر من وحشتناک است، ولي از نظر او توافق خوبي بود. من خواستار لغو يا اصلاح توافق هسته اي ايران بودم، اما تيلرسون معتقد به حفظ آن بود."
نشريات ايتاليايي در ادامه نوشتند: رئيس جمهور و وزير امور خارجه آمريکا در ارتباط با مسائل مهم سياست خارجي آمريکا، به ويژه ايران و کره شمالي، با يکديگر شديدأ اختلاف نظر داشتند و در بسياري از موارد اين اختلافات، علني مي شد. مايک پمپئو، رئيس سيا که به عنوان وزير امور خارجه جديد آمريکا کار خود را آغاز خواهد کرد از تندروترين چهره‌ها در زمينه سياست خارجي آن کشور به شمار مي رود و برخاسته از جناح راست افراطي امريکا مي باشد. او از مخالفان سرسخت توافق هسته‌اي است و بارها لغو آن را خواستار شده و ترديدي نيست که وي ترامپ را به خروج از برجام تشويق خواهد کرد. اخراج تيلرسون نشانه ديگري از تضعيف هر چه بيشتر ميانه روها در دولت امريکا و چرخش آن به سوي مواضع تند و سخت مي باشد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۱۰۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتانیاهو مانع دستیابی به توافق است/ تلاش آمریکا برای فشار بر حماس

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، رئیس اداره سیاسی جنبش حماس در خارج گفت که اظهارات اخیر آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه امریکا درباره آتش‌بس تلاش برای فشار بر حماس و تبرئه رژیم اشغالگر از جنایت‌هایش است.

«سامی ابوزهری» در اظاهراتی که خبرگزاری رویترز آن را بازتاب داد، افزود که جنبش حماس همچنان در حال بررسی آخرین پیشنهاد ارائه شده درباره آتش‌بس است.

این مقام اردش حماس تأکید کرد که به اذعان هیئت مذاکره کننده اسرائیلی، نتانیاهو کسی است که مانع دستیابی به توافق می شود.

آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا روز گذشته در چارچوب سفر منطقه‌ای و با هدف ادعایی بررسی مذاکرات آتش بس در غزه، وارد اراضی اشغالی شد.

روزنامه صهیونیستی هاآرتص هم در یادداشتی بن گویر و اسموتریچ (وزیران امنیت داخلی و دارایی رژیم صهیونیستی) را به خاطر مخالفت با توافق مبادله اسرا و تهدید به خروج از دولت، به شدت مورد حمله و انتقاد قرار داد.

کد خبر 6094196

دیگر خبرها

  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • تصمیم ترکیه برای پیوستن به شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی
  • بلینکن وزیر خارجه اسرائیل است نه آمریکا
  • حماس: بلینکن وزیر خارجه اسرائیل است نه آمریکا
  • ترکیه به پرونده نسل‌کشی اسرائیل در غزه خواهد پیوست
  • فیدان: ترکیه به پرونده نسل‌کشی اسرائیل در غزه خواهد پیوست
  • لاپید: نتانیاهو هیچ بهانه‌ای برای رد توافق تبادل اسرا ندارد
  • نتانیاهو مانع دستیابی به توافق است/ تلاش آمریکا برای فشار بر حماس
  • بلینکن وارد سرزمین های اشغالی شد
  • بلینکن: اکنون زمان آن است که حماس وارد عمل شود